Breaking news: officiële lancering Smart-E-Grid virtuele energiecentrale


Breaking news: officiële lancering Smart-E-Grid virtuele energiecentrale

sonnen en Opteco lanceren officieel de Smart-E-Grid virtuele energiecentrale in België. En met die virtuele energiecentrale kan ook jij stevig je voordeel doen.

Hoe het werkt? sonnenBatterijen worden in de virtuele centrale geclusterd tot een grote virtuele batterij. Die cluster is krachtig genoeg om netbalanceringsdiensten te leveren, noodzakelijk voor de stabiliteit van het elektriciteitsnetwerk. Voorheen waren het partijen met een hoge CO2-uitstoot die deze taak op zich namen, zoals kolengestookte elektriciteitscentrales of grote verbruikers zoals aluminiumsmelters.  

De groene energie uit de virtuele cluster wordt tijdelijk opgeslagen en vrijgegeven als de noodzaak er is. De Smart-E-Grid virtuele energiecentrale vormt zo een gloednieuwe, digitale en bovenal duurzame manier van bijdragen aan de stabiliteit van het elektriciteitsnetwerk in België. 

Energie kopen en verkopen 

Met de virtuele energiecentrale krijgen particuliere huishoudens, ja ook jij dus, toegang tot de groothandelsmarkten voor energie, wat tot nu toe niet mogelijk was.  

Smart-E-Grid verhandelt als tussenpersoon de energie uit de Smart-E-Grid community. Zo laad je als Smart-E-Grid-lid elektriciteit op als de prijzen op de markt laag zijn, en verkoop je je groene elektriciteit wanneer de prijzen hoog zijn.  

Smart-E-Grid, het geesteskind van Opteco in samenwerking met sonnen, heeft op dit moment 5.000 leden en de community groeit elke dag.  

The good news, … money, money, money & more! 

  • Iedereen in België met een sonnenBatterij en zonnepanelen kan lid worden van de Smart-E-Grid energiecommunity.  
  • Omdat je oplaadt als de energieprijzen laag zijn, en verkoopt als de prijzen hoog zijn, daalt je maandelijkse elektriciteitsrekening aanzienlijk. 
  • Voor je bijdrage aan de netstabiliteit ontvang je een financiële vergoeding. Die wordt verrekend in je maandelijkse elektriciteitsrekening en doet de terugverdientijd van je investering in je thuisbatterij en zonnepanelen drastisch dalen. 

 The bad news, … 

Elke dag dat jij niet tot de Smart-E-Grid energiecommunity behoort, is een dag dat je geld verliest. Wij leggen je graag van a tot z uit wat het exacte rendement is van je investering. Aan de slag! 

Maak nu een afspraak met je persoonlijke adviseur 

Meest Recente Posts

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties.

Lees vorige berichten

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Wij beantwoorden graag al je vragen, groot of klein.
Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Contacteer ons