Bye bye terugdraaiende teller, hello premie!


Bye bye terugdraaiende teller, hello premie!

Verlies jij als eigenaar van zonnepanelen geld door het verdwijnen van je terugdraaiende teller? Dan kan je bij Fluvius een eenmalige retroactieve investeringspremie aanvragen op voorwaarde dat je je investering onvoldoende terugverdiende.

Misschien verving je recent je terugdraaiende teller door een digitaal exemplaar? Of hang je er binnenkort aan? Alle eigenaars van zonnepanelen die ten laatste op 31 december 2020 in dienst werden genomen en nog geen 15 jaar een terugdraaiende meter hadden, krijgen maximaal tot 31 december 2024 uitstel van vervanging van hun meter.

Je krijgt de premie als je voldoet aan een hele reeks voorwaarden. Bijvoorbeeld, het maximaal omvormervermogen moet kleiner zijn of gelijk aan 10 kVA en de indienstname van je zonnepaneleninstallatie diende te gebeuren tussen 1 januari 2006 en 31 december 2020.

Hoe hoog is de retroactieve investeringspremie?

Dat kan je zelf simuleren met de calculator van de Vlaamse overheid. Hou deze info klaar: het jaar dat je je installatie in dienst nam en het vermogen van je installatie.

Geen tijd te verliezen eens je digitale meter geplaatst is

Loop je centen niet mis! Je premie aanvraag moet binnen de 6 maanden na plaatsing van je digitale meter online ingediend zijn bij Fluvius en de aanvraag mag niet later gebeuren dan 31 december 2025. Fluvius belooft je dossier te behandelen binnen de 15 weken.

Nog beter dan een eenmalige premie: je energiefactuur structureel verlagen

Een eenmalige premie is natuurlijk leuk. Maar een structurele en drastische verlaging van je hoge energiefactuur is natuurlijk nog veel beter!

Met je installatie van Opteco deed je al een topinvestering. Hier is nog een topidee: een unieke, geïntegreerde oplossing die je energieproductie en -verbruik intelligent verbetert genaamd Smart-E-Grid. Wij leggen het je graag van a tot z uit.

Een optie? Een aantal mensen van Opteco naar voren schuiven die waardevolle en unieke tips geven?

Is er hier een link mogelijk? Naar een inhoudelijke (landing)pagina over SEG met een CTA waar een afspraak kan worden gemaakt?

Maak nu een afspraak met je persoonlijke adviseur

Meest Recente Posts

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties.

Lees vorige berichten

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Wij beantwoorden graag al je vragen, groot of klein.
Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Contacteer ons