Subsidies en premies voor bedrijven voor (groene) winst


Subsidies en premies voor bedrijven voor (groene) winst

Bedrijven kunnen een grote impact hebben bij het terugdringen van de CO2-uitstoot. De overheid wil daarom de energietransitie door bedrijven een duw in de rug geven met fiscale en financiële voordelen voor hernieuwbare energie. Hier ontdek je hoe jouw bedrijf er voordeel mee kan behalen.

Investeringsaftrek, premies en subsidies 

Zelfstandigen en ondernemingen kunnen voor bepaalde investeringen voor de aanschaffings- of beleggingswaarde van de investeringen een fiscaal voordeel krijgen via de investeringsaftrek. Tussen de 8 en 42 % van de investeringen mag worden afgetrokken van de belastbare winst. De percentages wijzigen en worden jaarlijks bekendgemaakt. 

Om Vlaamse ondernemingen te stimuleren hun productieproces duurzaam, klimaatvriendelijk, energiezuinig en circulair te maken, kunnen bedrijven ook beroep doen op de Ecologiepremie van VLAIO. Het gaat over investeringen in ecologische technologieën vermeld op een limitatieve technologieënlijst, bijvoorbeeld voor batterijopslagsystemen. De subsidies variëren tussen 15 en 55% op de vermelde ecologische meerkost. 

Je bedrijf kan ook op steun rekenen als je publiek toegankelijke en intelligente laadpalen voor personenwagens en/of vrachtwagens installeert. Dat gebeurt via een verhoogde kostenaftrek.  

Welke premies en subsidies zijn van toepassing? 

Deze lijst is verre van volledig en wijzigingen en aanvullingen aan deze wetgeving gebeuren frequent. Welke premies voor groene energie kan jij als bedrijf aanvragen en hoe kan je deze zo optimaal mogelijk gebruiken? Je persoonlijke adviseur weet raad. 

Je realiseert bovendien een dubbel voordeel als je samenwerkt met Opteco: via Smart-E-Grid verlaag je je energiekosten structureel. Zo maak je van je investeringen in hernieuwbare energie zelfs een winstmodel. Wij staan voor je klaar.

Maak nu een afspraak met je persoonlijke adviseur 

Meest Recente Posts

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws, updates, vacatures, tips & acties.

Lees vorige berichten

In de kijker

Hoe kunnen wij je helpen?

Wij beantwoorden graag al je vragen, groot of klein.
Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Contacteer ons